Blog

Brielse zuinigheid en het witte kerkje van Vierpolders

Geplaatst op 12 juli, 2013 om 13:50
De gemeente Brielle gaat zo prudent om met de miljoenen, die men grotendeels heeft overgehouden aan de verkoop van het gemeentelijke woningbestand aan de nadien (niet door deze aankoop) in de problemen geraakte woningcorporatie Vestia, dat men niet eens één enkele euro over heeft voor de aankoop van het na januari 2015 door de opheffing van de Protestante Gemeente Vierpolders vrijkomende witte kerkje in Vierpolders; een rijksmonument.

Het kerkje is de in 1721 gebouwde, tweede of derde vervanger van het aan Sint Olaf gewijde kerkje van Nyland, dat in de Middeleeuwen door 'Noormannen' is gesticht en in 1572 door de Watergeuzen is verwoest. De gemeente hikt vooral aan tegen de kosten van de restauratie, die op €  800.000.00 worden geschat. (KLIK HIER - Zolang het nog kan.)

Onder Briellenaren wordt er niet aan getwijfeld, dat de door zuinige Brielle schatbewaarders bewaakte miljoenen, na een eventueel door de Commissaris van de Koning af te dwingen annexatie, vooral in de voormalige groeikern Hellevoetsluis zullen rollen.

Categorie├źn: nieuws