Blog

Viering bevrijding van Franse overheersing in 2013

Geplaatst op 9 november, 2013 om 6:44
In het kader van het 300-jarig jubileum van de Brielse Vestingwerken en de viering van 200 jaar Koninkrijk, wordt in 2013 meer aandacht besteed aan de bevrijding van de Franse overheersing dan in andere jaren.

Ongeveer 50 personen kunnen op 1 december 2013 om 14.15 uur deelnemen aan een wandeltocht, waarbij gidsen vertellen over de aanleiding van de opstand en de 1 April Vereniging allerlei spectaculaire acts vertoont (dit keer ongetwijfeld niet in 16e eeuwse kostuums).

"Onderweg worden de deelnemers gelaafd en misschien nog wel meer," laat Briels Nieuwsland op dubbelzinnige toon weten over een historische gebeurtenis, waarbij één van de mannelijke hoofdrolspelers in dameskleding bij zijn lurven is gegrepen. 

Op de Markt wordt de overgave van de Fransen nagespeeld, waarbij 'De STEEG' nadrukkelijk adviseert om niet te schieten met het kanon van het Wellerondom. De zijmuur van het oude Stadhuis moet nog een paar eeuwen mee.

De kosten bedragen € 3,50 p.p.; vooraf te voldoen bij de VVV aan de Turfkade. Gezien het geringe aantal deelnemers is het gewenst om tijdig te reserveren. (KLIK HIER.)
Categorie├źn: nieuws